Δημιουργικότητα και Επιτυχία σταδιοδρομίας: Η ζωή μου με το AutoCAD LT*


Η Karen Azagoury είναι σχεδιάστρια και ειδικός στη σύνταξη CAD. Κέρδισε το πτυχίο της στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο Veritas και το πτυχίο της στο Interior Design από το Miami International University of Art and Design. Το 2021 η Karen κυκλοφόρησε το CAD4interiors, ένα κατάστημα που παρέχει πόρους CAD όπου καθοδηγεί συναδέλφους σχεδιαστές, ώστε να μπορούν να μάθουν και να αισθάνονται πιο σίγουροι χρησιμοποιώντας το AutoCAD ειδικά για τη βιομηχανία εσωτερικού σχεδιασμού.


"Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πάθος να ζωντανεύω τις ιδέες μου με νέους και δημιουργικούς τρόπους. Είναι ένα ταξίδι που με οδήγησε από το να βοηθήσω τον μπαμπά μου στο σπίτι με απλές επισκευές σπιτιού, ως παιδί μέχρι να αποκτήσω Bachelor στην αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση. Μετά από οκτώ χρόνια που εργάζομαι στην αρχιτεκτονική και μετά στην εσωτερική διακόσμηση, αποφάσισα να γίνω ελεύθερη επαγγελματίας. Από τη στιγμή που ίδρυσα την KAZA Interiors, το AutoCAD LT ήταν δίπλα μου.


Κάνοντας μια αλλαγή καριέρας με το AutoCAD LT

Αφού ολοκλήρωσα το πρώτο μου επιτυχημένο έργο εσωτερικής διακόσμησης ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης, έλαβα ένα αίτημα από μια σχεδιάστρια που αναζητούσε μια εμπειρογνώμονα του AutoCAD για να τη βοηθήσει με interior design έργα. Με την πολυετή εμπειρία μου στη χρήση του AutoCAD, ένιωσα ότι μπορούσα να προσφέρω κάποια βοήθεια σε έναν άλλο συνάδελφο σχεδιαστή. Πραγματικά έμοιαζε περισσότερο με χόμπι παρά με πραγματική δουλειά. Αυτή η εμπειρία οδήγησε σε άλλα αιτήματα για βοήθεια με το AutoCAD. Ένα από αυτά τα πρώτα έργα αφορούσε την πρώτη μου εικονική συνεργασία, προσφέροντας συμβουλές και σχέδια για το έργο ανακαίνισης κουζίνας ενός σχεδιαστή με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη της ανακαίνιση καθώς επικεντρώθηκε κυρίως στη διακόσμηση. Το γεγονός ότι μπορούσα να παρουσιάσω τρεις διαφορετικές διατάξεις και να δουλέψω στις όψεις των ντουλαπιών με το AutoCAD LT άνοιξε πραγματικά τα μάτια της. Ήξερε ότι μπορούσε να επεκτείνει την επιχείρησή της σε περισσότερα έργα ανακαίνισης και να είναι σίγουρη με τη χρήση του AutoCAD LT για επιτυχημένα αποτελέσματα. Αυτό το πάθος μου για το AutoCAD και η παροχή συμβουλών για άλλους έγινε μια σημαντική παρενέργεια ενώ δούλευα σε έργα ανακαίνισης για το δικό μου KAZA Interiors. Και έγινε ακόμη πιο σημαντικό μόλις χτύπησε η πανδημία. Μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, αποφάσισα να αλλάξω την καριέρα μου και να προσφέρω εικονικές υπηρεσίες CAD. 

Τώρα, εγκαινίασα τη νέα επιχείρησή μου CAD4interiors όπου προσφέρω πρότυπα, συμβουλευτικές υπηρεσίες, εικονική εκπαίδευση και πολλά άλλα. Αυτές τις μέρες εργάζομαι με περίπου πέντε έργα την εβδομάδα και ξοδεύω 40-50 ώρες στο AutoCAD LT βοηθώντας τους πελάτες μου να χρησιμοποιούν το AutoCAD LT για απομακρυσμένα έργα εσωτερικής διακόσμησης—όλα από την άνεση του οικιακού μου γραφείου.

 

Πώς χρησιμοποιώ το AutoCAD LT

Για τη διαδικασία σχεδιασμού μου κατασκευάζω όλες τις κατόψεις και όψεις σε 2D με το AutoCAD LT. Από εκεί, τα έγγραφα σχεδιασμού μπορούν εύκολα να εισαχθούν και να μοντελοποιηθούν σε λογισμικό 3D, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία του τρισδιάστατου μοντέλου πολύ πιο εύκολη από το να χρειάζεται να ξεκινήσετε ένα τρισδιάστατο μοντέλο από την αρχή. Για το τελευταίο έργο τοπικής αναδιαμόρφωσης, που έκανα, ετοίμασα όλο το σύνολο των σχεδίων χρησιμοποιώντας το AutoCAD LT. Θα μπορούσα να δείξω λεπτομερείς ηλεκτρικές τοποθεσίες ή θέσεις για πλακάκια, ακόμη και ένα νέο σχέδιο στην οροφή του σαλονιού, δημιουργώντας μια ανακλώμενη κάτοψη οροφής. Αυτά τα λεπτομερή σχέδια με βοήθησαν πραγματικά να επικοινωνήσω καλύτερα τόσο με τον ανάδοχο όσο και με τον πελάτη μου που ζει στο εξωτερικό και έκαναν τη διαδικασία σύνταξης και τις αναθεωρήσεις πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Μόλις τα σχέδια αναθεωρήθηκαν και εγκρίθηκαν, αυτά στάλθηκαν στον γενικό ανάδοχο, ο οποίος στη συνέχεια τύπωσε τα σχέδια και τα ακολούθησε μαζί με τους καταλόγους προδιαγραφών που αναγράφονται στα σχέδια. Τα ξεκάθαρα σχέδια και η σχεδίαση από την αρχή του έργου έκαναν τη δουλειά όλων πιο εύκολη—όλα αυτά, ενώ απελευθερώνουν χρόνο για μένα να δουλέψω ταυτόχρονα σε άλλα έργα.

Γιατί AutoCAD LT;

Ως κάποιος που χρησιμοποιεί το AutoCAD για σχεδόν 10 χρόνια, αναζητώ πάντα νέους τρόπους για να κάνω τα πράγματα πιο γρήγορα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Προσωπικά χρησιμοποιώ το AutoCAD LT γιατί έχει πολύ ανταγωνιστική τιμολόγηση σε σύγκριση με άλλα προγράμματα λογισμικού CAD της αγοράς. Και είναι απλά ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παραγωγή λεπτομερών σχεδίων εσωτερικής διακόσμησης. Το AutoCAD LT είναι τόσο ευέλικτο σε σύγκριση με άλλα λογισμικά CAD και είναι σχετικά εύκολο να το μάθετε μόλις κατακτήσετε τις βασικές εντολές. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι μπορώ να αυτοματοποιήσω τα σχέδιά μαου στο AutoCAD και στο AutoCAD LT—και αυτό είναι κάτι στο οποίο έχω μάθει να είμαι πολύ καλή ως χρήστης του λογισμικού.

Έχω δημιουργήσει ένα πρότυπο με επίπεδα, σύμβολα που χρησιμοποιούνται περισσότερο, στυλ διαστάσεων, μπλοκ τίτλου σε διαφορετικά μεγέθη εκτύπωσης κ.λπ. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στο να είμαι πιο ικανή και να τελειώνω τα έργα πιο γρήγορα, ώστε να μπορώ να αναλάβω άλλες εργασίες.

Το AutoCAD συνεχίζει να είναι τόσο καινοτόμο και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη με προσβάσιμα εργαλεία, την εφαρμογή web και τη συμβατότητα. 

Το AutoCAD LT είναι ένα εργαλείο χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω. Είναι πάντα δίπλα μου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα που τώρα απολαμβάνω τόσο πολύ."


Αγαπάτε το AutoCAD; Μοιραστείτε την ιστορία σας μαζί μας! info@alphanetrix.gr