Τι νέα από την αρχιτεκτονική απόδοση; Ο ειδικός της Chaosgroup Ricardo Ortiz παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες και τεχνικές, από την απόδοση σε πραγματικό χρόνο έως τις βιώσιμες λύσεις.


Η βιομηχανία archviz έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Χάρη στα άλματα στο υλικό και το λογισμικό, ποτέ δεν ήταν πιο γρήγορο ή ευκολότερο να σχεδιάσετε, να βελτιώσετε και να απεικονίσουμε την αρχιτεκτονική. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να μοιραστείτε τα σχέδιά σας με τολμηρούς και καθηλωτικούς νέους τρόπους.

Σε αυτό το άρθρο, ο Ricardo Ortiz αναλύει τις τελευταίες τάσεις στο archviz, από συναρπαστικές νέες τεχνολογίες έως φρέσκες προσεγγίσεις για το πώς διανέμουμε και βιώνουμε τους χώρους. Μπόνους πόντους αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα  έργο archviz που κάνει χρήση όλων αυτών των τάσεων!

 

1. Απόδοση σε πραγματικό χρόνο

 
Είναι αλήθεια ότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Αλλά τα αρχιτεκτονικά σχέδια είναι χώροι που μπορούν και πρέπει να εκτιμηθούν από όλες τις οπτικές γωνίες, και παρόλο που μια κινούμενη αφήγηση μπορεί να μας μαγέψει, αυτό δεν αφαιρεί την επιθυμία να εκτιμήσουμε αυτόν τον χώρο για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.
 
Ο πραγματικός χρόνος επιτρέπει στους πελάτες να ζήσουν μια εμπειρία ελευθερίας: πήγαινε, έλα πίσω και φαντάσου ιστορίες. Ο πραγματικός χρόνος επιτρέπει επίσης στους σχεδιαστές και τους αρχιτέκτονες να αξιολογούν, να επανεξετάζουν και να επανασχεδιάζουν τις προτάσεις τους με περισσότερες λεπτομέρειες και ακρίβεια.
 
Στον τομέα της αρχιτεκτονικής απόδοσης, βρίσκουμε δύο τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν μια εμπειρία σε πραγματικό χρόνο με αντάλλαγμα το υπολογιστικό κόστος: ραστεροποίηση και ανίχνευση ακτίνων, και κάθε ένα από αυτά μας προσφέρει μια διαφορετική ποιότητα εικόνας.
 
Η ραστεροποίηση για την οπτική του απόδοση μπορεί να είναι μια τέλεια λύση κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, αναθεώρησης και ανάλυσης. Το V-Ray Vision είναι ένας κινητήρας ράστερ που περιλαμβάνεται στο V-Ray 5 για SketchUp, Revit και Rhino.
 
Από την άλλη, η ανίχνευση ακτίνων, χάρη στη φωτορεαλιστική ποιότητά της, είναι μια τέλεια λύση για το τελικό έργο. Το Chaos Vantage είναι μια καθαρή λύση ανίχνευσης ακτίνων σε πραγματικό χρόνο που έχει σχεδιαστεί για να εξερευνήσει τις σκηνές σας με μερικά κλικ.
2. Κινούμενα σχέδια

 

Όταν υπάρχει κίνηση, όλα είναι καλύτερα. Η δημιουργία αρχιτεκτονικών έργων με εκπληκτικές αφηγήσεις και κινηματογραφική εμφάνιση δεν θα πάψει ποτέ να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους έκφρασης του σχεδιασμού και της τέχνης.

Οι καλλιτέχνες αρχιτεκτονικής απεικόνισης επιδιώκουν καθημερινά να βελτιώσουν τις μεθοδολογίες παραγωγής που κυμαίνονται από απλές πλήρεις CG panning έως μεγάλης κλίμακας, ζωντανές παραγωγές δράσης. Και φυσικά, χωρίς να ξεχνάμε τον σχεδιασμό του ήχου, η τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα είναι απίστευτη.

Το V-Ray είναι απρόσκοπτα ενσωματωμένο στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ψυχαγωγίας 3D για την αρχιτεκτονική βιομηχανία, όπως 3ds max, Cinema 4D και Maya.

Σε αγωγούς κίνησης, οι ακολουθίες πρέπει να αναθεωρούνται συνεχώς. Το Chaos Player είναι μια επαγγελματική συσκευή αναπαραγωγής ακολουθίας εικόνων που έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και ομαλή αναπαραγωγή και ένα εξαιρετικό εργαλείο για γρήγορες κριτικές.3. Εικονική πραγματικότητα

 

Από τα μέσα της δεκαετίας του '90, η εικονική πραγματικότητα ήταν το όνειρο όλων – αλλά σήμερα είναι μια πραγματικότητα. Οι καθηλωτικές εμπειρίες μπορεί να είναι τόσο πιστευτές που το μυαλό μας ξεγελάται να πιστέψει ότι είναι αληθινά.

Οι επιχειρήσεις και τα στούντιο σήμερα αξιοποιούν αυτές τις εμπειρίες για να μοιραστούν και να επικοινωνήσουν τις δημιουργικές ιδέες τους πριν τις χτίσουν στις σωστές διαστάσεις τους. Για παράδειγμα, οι καλλιτέχνες arch viz στην εσωτερική διακόσμηση συχνά δημιουργούν κάμερες VR για να επιδείξουν τις προτάσεις τους και οι πελάτες το λατρεύουν.

Επιπλέον, χάρη στις κινητές συσκευές μας, όπως smartphones και tablets, η δημιουργία καθηλωτικών εμπειριών δεν είναι δαπανηρή. Αν και αυτές οι μέθοδοι μπορεί να μην έχουν την ποιότητα του αποκλειστικού υλικού, η εμπειρία εξακολουθεί να είναι μια σημαντική προστιθέμενη αξία. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό για το VR από το Chaos.4. Ελαφριά μίξη

 

Στην απόδοση, το φως είναι το κλειδί για τα πάντα. Για να επιτύχουμε φωτορεαλιστικές εικόνες, πρέπει πρώτα να σκεφτούμε πώς φωτίζονται.

Χάρη στα συστήματα απόδοσης που επιτρέπουν τη μειωση του φωτισμού, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλές συνθήκες φωτός από μία μόνο απόδοση. φυσικά, τεχνητά ή και τα δύο, και προσφέρουν διαφορετικές αισθήσεις των χώρων που σχεδιάζουμε.

Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να αλλάξουμε τη διάθεση των αρχιτεκτονικών έργων σε πραγματικό χρόνο. Μπορούμε να τονίσουμε τα σχέδια φωτισμού ή απλά να δούμε πώς ένας έξυπνος αλγόριθμος μπορεί να ανάψει τα φώτα και να αλλάξει χρώματα, όπως κάνουμε στην πραγματική ζωή μέσω έξυπνων σπιτιών.

Το νέο V-Ray Frame Buffer στο V-Ray 5 προσφέρει στους καλλιτέχνες τον απόλυτο έλεγχο φωτισμού για να εκφράσουν το καλύτερο φως, μετατρέποντας μια σκηνή ημέρας σε μια νύχτα σε χρόνο μηδέν.5. Ογκομετρικές και ατμοσφαιρικές επιδράσεις

 

Οι ατμοσφαιρικές επιπτώσεις και ο καιρός στον πραγματικό κόσμο μπορούν να ζωντανέψουν στις φωτογραφίες — και μπορούμε να αναπαράγουμε τις ίδιες δραματικές συνθήκες στο CG.

Πριν από λίγα χρόνια, είδαμε μόνο ατμοσφαιρικά και καιρικά εφέ να αντιπροσωπεύονται σε οπτικά εφέ για ταινίες, αλλά τώρα οι καλλιτέχνες arch viz έχουν καλύτερες τεχνικές γνώσεις και τα στούντιο επενδύουν σε νέες μεθοδολογίες για να δημιουργήσουν πιο εκπληκτικά έργα τέχνης.

Σήμερα, μπορούμε να δημιουργήσουμε όλες τις συνθήκες στις αρχιτεκτονικές διαδικασίες απόδοσης, εικόνες με την υγρασία ενός πρωινού στα βουνά, ακτίνες του Θεού όταν ο ήλιος λάμπει μέσα από τα σύννεφα, ζεστές βροχερές μέρες, τζάκια, υγρά και φωτιές που θερμαίνουν τους χώρους μας.

Για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Chaos Phoenix, έναν προσομοιωτή δυναμικής υγρών all-in-one σχεδιασμένο με καλλιτέχνες κατά νου. Σε λίγα λεπτά, μπορούμε να δημιουργήσουμε προσομοιώσεις που προσθέτουν πολλά επίπεδα περισσότερες λεπτομέρειες και ζωή στις απεικονίσεις μας.6. Βιώσιμες μέθοδοι δόμησης και φυσικοί χώροι

 

Η πρόσφατη ιστορία και ο ρόλος μας στον κόσμο μας ανάγκασαν να σχεδιάσουμε σε αρμονία με τη φύση. Κάθε φορά που βλέπω διαγωνισμούς σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο , χαίρομαι που βρίσκω πάντα βιώσιμα έργα.

Τώρα, οι ιδέες των φυσικών χώρων μας προκαλούν ως εικαστικούς καλλιτέχνες να εκπροσωπούμε πιστά τη φύση. Ένα μινιμαλιστικό φωτορεαλιστικό εσωτερικό είναι διαφορετικό από έναν πράσινο χώρο όπου η βλάστηση, η γη και τα βιώσιμα υλικά πρέπει να αντιπροσωπεύονται στην καλύτερη μορφή τους.

Τα υψηλής ποιότητας 3D περιουσιακά στοιχεία βλάστησης είναι απαραίτητη για αυτά τα έργα. Ευτυχώς, σήμερα έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από εξαιρετικά λεπτομερή μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων μοντέλων με βάση τη φωτογραμμετρία και σαρωμένων υλικών.

Το Chaos Cosmos είναι μια τρισδιάστατη βιβλιοθήκη περιουσιακών στοιχείων που περιέχει υψηλής ποιότητας βλάστηση και βιώσιμα μοντέλα για έργα οπτικοποίησης. Τα πλεονεκτήματα έχουν σχεδιαστεί έξυπνα για να ενσωματωθούν γρήγορα στη σκηνή, να βελτιστοποιήσουν το χώρο, να εξορθολογίσουν την προβολή και υποστηρίζονται εγγενώς από το V-Ray και το Chaos Corona.7. NFTs και Metaverse

 

Η πρόσφατη άνοδος των NFTs και του Metaverse έχει ανοίξει την πόρτα σε δημιουργικούς ανθρώπους, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που αναπτύσσουν και πειραματίζονται με νέες εικόνες.

Και το πιο σημαντικό, η πραγματική δυνατότητα πώλησης των δημιουργιών μας σε μερικές φορές αδιανόητες τιμές, τις οποίες έχουμε ήδη δει με την περίπτωση της Κρίστα Κιμ και του The House on Mars.

Απλά ρίχνοντας μια ματιά στις πλατφόρμες NFT, συνειδητοποιούμε τα συνεχή πειράματα όπως οπτικά στυλ, σχήματα και φόρμες, χώρους κ.λπ. Εδώ, και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, η δημιουργικότητα και η τεχνική είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες.

Από την άλλη, το Metaverse, στο οποίο επικεντρώνονται μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης όπως το Facebook και η Microsoft, δημιουργεί "αυτή την εναλλακτική πραγματικότητα" που μας ενώνει όλους με έναν νέο τρόπο.

Κατά τη γνώμη μου, εμείς, ως ψηφιακοί δημιουργοί, πρέπει να διερευνήσουμε αυτά τα δύο θέματα. Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο εργασίας, ιδιαίτερα για ανεξάρτητους καλλιτέχνες.


Συμπέρασμα

Οι καλλιτέχνες απεικόνισης είναι δημιουργοί των σημερινών τάσεων. Ο εργασιακός μας ρόλος και η συνεχής καλλιτεχνική και τεχνολογική εξερεύνηση μας αναγκάζουν να δημιουργήσουμε, να προσαρμοστούμε και να επανεφεύρουμε, αυτός ο κύκλος δεν σταματά ποτέ. Με το Metaverse και το NFTs, ένα νέο σύμπαν ιδεών μόλις αρχίζει, και είναι συναρπαστικό να σκεφτόμαστε όλα όσα θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στο εγγύς μέλλον.


Πηγή: https://www.chaos.com